לא רוצה ללכת לחוג !


ערן לא מוכן ללכת יותר לחוג, בהתחלה הוא מאוד נהנה מהאווירה, מהחברים לקבוצה, מהמדריך, מהפעילות ופתאום ללא כל התראה החל להתנגד בתוקף, היציאה מהבית לחוג הפכה לסיוט הוא פשוט לא רוצה.
 
הבעיה שלנו כהורים: האם לוותר ולבטל את החוג? מצד אחד חשוב לנו שילך לחוג מתוך הנאה ורצון,  ומצד שני איזה מסר נעביר לו אם נוותר? , אחרי הכול יש מאחורי הליכה לחוג קבוע גם מסר על הצורך להתמיד במחויבות שלקחנו על עצמנו, על כן חשוב לנסות ולהבין מה מסתתר מאחורי ההתנגדות של הילד .


 
ניסיתי להעלות בפני אימו של ערן מספר סיבות אפשריות:
 
המיקום בו נערכת הפעילות הגופנית חייב להיות מותאם לילדים ולסוג הפעילות, לא ניתן ללמד ילדים צעירים כדור-סל  עם גובה הסל מתאים לבוגרים, יש להתאים את גודל הכדור וגובה הסל לגובה הילדים.
ייתכן וערן מתוסכל כי אינו מגיע  עם הכדור לסל? לא, אמרה אימו, הסלים בגובה מתאים וגודל הכדור מותאם לילדים.
 
רמת תאורה שאינה מתאימה לפעילות תשפיע על איכות האימון, ביצוע אימון במקום חשוך או לחליפין עם פרוז'קטורים מסנוורים  יפגום ביכולת ובהנאה. אולי מפריעה לו הזיעה של הנערים שמתאמנים לפניו, אולי הרצפה לעיתים חלקה מידי, או שלא תמיד מפנים את כל הציוד מהאימון הקודם ולפעמים ילדים נתקלים בו?לא זאת הבעיה אמרה אמא של ערן, המקום מואר ומאורר כיאות אין בו ריח של זיעה, האוויר לא דחוס ומחניק, האולם ממוזג, והמדריך מקפיד על סביבה בטוחה לפעילות.
 
אולי מפריעות לו השריקות והצעקות של המאמן, יש ילדים שמאוד רגישים לרעש. ערן אוהב לשחק במשחקי מחשב בקולי קולות, ולצפות בטלוויזיה בווליום גבוה, לא זאת הבעיה אמרה אימו, הוא לא מוכן ללכת לחוג ואני פשוט לא יודעת למה.
 
איך חדרי השירותים שם? שאלתי, לא יודעת ענתה אימו, אף פעם לא נכנסתי, אז תבדקי ותגידי לי.
 
לאחר מספר ימים התקשרה אימו של ערן, נפתרה הבעיה אמרה, בחדרי השירותים של הבנים אין דלת וערן מאוד ביישן, לפני מספר אימונים הוא היה צריך ללכת לשירותים ומכיוון שלא הייתה דלת והיה חסר נייר טואלט הוא נאלץ להתאפק כל השיעור, מאז הוא פשוט פחד שזה יקרה לו שוב ולכן סרב ללכת לחוג.
 
הפעם הצלחנו למצוא את הגורם המפריע , אבל מה עושים אם אחרי כל אפשרות שהעלנו , הגענו למסקנה שמדובר פשוט בחוסר חשק, או רצון להתעמת עם ההורה כחלק ממאבק כוחות בינו לבין הילד? התשובה במקרים מסוג זה איננה חד משמעית, קיימת חשיבות לגיל הילד בשנים ולרמת הבשלות שלו מבחינת ההתפתחות הגופנית והנפשית, וכמובן שאסור לשכוח שמדובר בילד ולא בבוגר המסוגל לקחת אחריות על החלטותיו.
 
 
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.